на живо

Подаръкът на "сините" фенове - близо 300 хил. лв. за празника

Привържениците на "Левски" закупиха 22 485 билета на 106-ия му рожден ден

levski.bg

Привържениците на "Левски" поднесоха страхотен подарък на клуба по случай 106-ата му годишнина. "Сините" фенове закупиха точно 22 485 виртуални билета за рождения ден на столичния тим.

Така в касата на закъсалия финансово "Левски" влизат 295 122 лв., които ще помогнат за спасението на клуба. Запалянковците вече веднъж изкупиха "Герена" за виртуалния празник, а от петък тече и втората разпродажба на местата на "синия" дом.

Дарения продължават да постъпват и в платформата HelpKarma, където до 19:15 ч. днес имаше близо 81 хил. евро.

От клуба благодариха и поздравиха феновете с трогателно видео, озаглавено "От нас зависи!"

Кризата във футболен клуб "Левски" продължава да бъде основна спортна тема. 86,6% от акциите на "сините" в момента се намират на стадион "Георги Аспарухов", а собственикът им е неясен. Те бяха джиросани на Бойко Борисов от притежателя им в последната година - Георги Попов, който е приближен до бизнесмена Васил Божков. Премиерът отказа да ги приеме.

И Божков, и Попов са в Дубай, след като им бяха повдигнати обвинения от българската прокуратура.

Снимка: bTV

Финансовата криза в "Левски" настъпи след промените в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха основния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, собственост на Божков. Оттогава "сините" се издържат от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и артикули.

Футболистите не са получили всичките си заплати и могат да разтрогнат договорите си по всяко време. Засега подобни индикации няма.

В тази ситуация, чрез отворено писмо в медиите, феновете на "Левски" поискаха съдействие от Бойко Борисов за отмяна на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Ако това е невъзможно, те поискаха безлихвен кредит за "Левски". От своя страна Борисов заяви, че държавата би помогнала финансово на "сините", но само при смяна на собствеността. Министърът на финансите Владислав Горанов коментира, че на този етап подобна възможност не съществува.

Снимка: Lap.bg

Впоследствие, с писмо до Божков и Попов, редица легендарни футболисти на "Левски" - в това число Наско Сираков и бившият президент на Българския футболен съюз (БФС) - Борислав Михайлов, поискаха да придобият ценните книжа.

Преди седмица, в предаването "Тази неделя" по bTV, изявеният юрист Огнян Герджиков заяви, че мажоритарният пакет акции на "Левски" продължава да бъде собственост на Георги Попов, тъй като джиросването на името на премиера не е направено по установения ред. Малко по-късно в "120 минути" гостува Наско Сираков, който потвърди желанието си да получи акциите на "сините".

Сега Сираков очаква да получи акциите, след като бе избран от феновете за нов собственик на клуба. Гласуването се проведе в анкета, публикувана от Васил Божков в неговата "Фейсбук" страница.

Тагове: