на живо

Подмладената Германия спечели първа Купа на конфедерациите (ГАЛЕРИЯ)

Бундестимът победи Чили с 1:0 на финала в Санкт Петербург

Германия спечели Купата на конфедерациите за първи път в своята история. Воденият от Йоахим Льов тим победи с 1:0 Чили на финала в Санкт Петербург и заслужено триумфира в надпреварата. 

По този начин след 4 световни и 3 европейски титли, макар и с втория си състав, отборът на Германия прибави към витрината си единствения трофей, който му липсваше. Досега трите отличия бяха спечелени единствено от Франция.

Победното попадение бе дело на Ларс Щиндъл през първото полувреме.

Южноамериканците започнаха по-активно мача и пробваха удари към германската врата от всяка удобна възможност, без значение от дистанцията.

В 5-ата минута Артуро Видал опита да вкара топката в мрежата зад Тер Стеген след рикошет, но стражът се намеси решително.

Снимка: Reuters

В 20-ата минута Германия поведе с 1:0. Точен бе Ларс Щиндъл, за когото това бе трето попадение в турнира.

В 45-ата минута Клаудио Браво спаси вратата си от втори гол на Бундестима. Леон Горецка намери пролука в защитата на Чили и стреля, но ударът му с десния крак попадна право в тялото на стража.

Снимка: Reuters

Германия продължи да търси втори гол. В 55-ата минута капитанът Юлиан Дракслер влезе на скорост в наказателното поле на южноамериканците, но ударът му бе избит в корнер.

Четвърт час преди изтичането на редовното време отборът на Чили започна отчаяно да търси изравнително попадение. В 74-ата минута Едуардо Варгас намери свободно пространство и стреля, но стражът на "Барселона" се намеси вещо. Минута по-късно и Видал пробва рефлексите на Тер Стеген, но вратарят отново бе непоклатим.

Снимка: Reuters

В 84-ата минута влезлият като резерва Анжело Сегал опита изстрел с първото си докосване до топката, но кълбото прелетя над германската врата.

В добавеното време капитанът на чилийците Алексис Санчес изпълни пряк свободен удар с надеждата да прати мача в продължения, но Тер Стеген отново бе на мястото си.