на живо

Подозрителният пакет на "Олд Трафорд" бил забравен след учение на охранителна фирма (ВИДЕО)

Мачът между Манчестър Юнайтед и Борнемут ще се играе на 17 май

Подозрителният пакет на "Олд Трафорд" бил забравен след учение на охранителна фирма (ВИДЕО)

Подозрителният пакет, заради който беше отменена срещата от английската Висша лига Манчестър Юнайтед – Борнемут, е забравен от служители на частна охранителна компания. Забравеният пакет е представлявал учебен макет на бомба, съобщил пред Ройтерс представителят на полицията в Манчестър Джон О'Хара.

Мачът от последния кръг на английската Висша лига трябваше да се състои вчера на "Олд Трафорд".

Преди началото му обаче бил намерен подозрителния пакет. По-късно сапьори произвели контролиран взрив на намерения пакет. Ден по-късно – в понеделник, стана ясно, че мачът ще се играе на 17 май.

"След снощния контролиран взрив уточнихме, че това беше учебно устройство, което е оставено случайно от частна компания. По-рано през деня от охранителната фирма са провели учения на стадиона с участието на обучени служебни кучета за откриване на взривове", допълни О'Хара.

"Въпреки че това не беше реално взривно устройство, по външен вид то имаше огромно сходство. Решението за евакуацията и отмяната на мача беше взето напълно правилно и ние нямахме право да рискуваме здравето и живота на хората", допълни полицаят.