на живо

Подробно развитие на двубоя Григор Димитров - Томи Робредо

Getty Images/Guliver Photos

Григор Димитров загуби с 1:2 сета от Томи Робредо в третия кръг на турнира в Индиън Уелс. Прочетете повече за драматичното развитие на срещата.

Край на срещата! Григор напусна корта видимо разочарован.

5-7 (1:2): Пробив! Гейм, сет и мач за Робредо! Димитров се победи сам в 12-я гейм от сета. При 15-15 българинът направи две безумни двойни грешки, които осигуриха две точки за спечелване на мача за испанския му съперник. Робредо се възползва още от първата и се класира за следващия кръг.

5-6: Гришо стигна до 30:30, когато при дълго разиграване реши да не оспорва съдийско отсъждане, което в крайна сметка се оказа грешно. Робредо стигна до геймбол и отново поведе.

5-5: Още едно невероятно печелившо воле на Григор в първата точка от гейма. Той загуби само една до края и мачът продължава!

4-5: Гейм на нула за испанеца, който, подобно на първия сет, поставя под напрежение Димитров. За разлика от първата част, сега нашето момче ще сервира за оставане в мача.

4-4: Мощни сервиси и удари от дъното на корта за Григор при негово подаване и резултатът отново е равен! Навлизаме в решителната фаза на сета, както и на мача.

3-4: Още един гейм без пробив и отново спечелен убедително от испанеца. 

3-3: В началото на гейма Димитров и Робредо оспорваха успешно две съдийски отсъждания. След равенство при 15-15, Григор спечели една точка от сервис и още две след кратки разигравания.

2-3: Отлични сервиси на Робредо, който отново даде едва една точка на съперника си.

2-2: Началният удар на българина също върши отлична работа. В редките случаи, в които Робредо стига до разиграване, Димитров отново се оказва по-добре подготвен.

1-2: Родната звезда обаче отново не успя да се противопостави на сервиса на испанеца, който спечели гейма на 15. 

1-1: При 30-0 Робредо спаси две невъзможни топки и последва равенство, което обаче не наруши комфорта на Димитров, който с две поредни точки изравни геймовете.

0-1: Важен гейм за испанския ветеран, който сервира отлично и даде само точка на Григор.

Начало на третата част!

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

6-1 (1:1): Гейм на нула и вторият сет е в полза на Григор Димитров, който изравнява резултата на 1:1. Предстои решителен трети сет, който ще определи победителя от мача. В момента Гришо изглежда като фаворит за продължаване напред!

5-1: Почетен гейм за Робредо, който опитва отново да натрупа самочувствие преди решителната трета част. Трябва да отбележим, че Димитров записа печеливш удар при ретур от слайс бекхенд!

5-0: Отново никакви затруднения за родния тенисист и в следващия гейм испанският му съперник ще опита да отърве геврека във втория сет.

4-0: Пробив! Самочувствието на Робредо се изпари, а Григор играе изключително убедително, печелейки точките със брилянтни удари. Пробив на нула и сетът изглежда спечелен!

3-0: Българинът изрази радостта си от пробива по много емоционален начин и изпълнен с увереност спечели и третия гейм, давайки само една точка на съперника си.

2-0: Пробив! Робредо поведе с 40-0, но последва рязка промяна в играта на Димитров, който изравни до 40-40, а след това спаси още два геймбола, единият от тях с фантастично стоп воле в близост до мрежата. Григор стигаше до всяка топка и успя да надделее във всички дълги разигравания, а още при първата си точка за пробив спечели гейма и взе предимство в сета.

1-0: Нови колебания в играта на Гришо, но той все пак успя да сервира добре и да започне позитивно втората част.

Начало на втория сет!

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

4-6 (0:1): Робредо повежда с 1:0 сета! Той не остави никакви шансове на Димитров и спечели десетия гейм на нула, а с това и първата част. Тежка задача за Григор, който обаче много пъти е показвал, че умее да прави страхотни обрати!

4-5: Пробив! Григор поведе с 30-0, но впоследствие испанецът получи три шанса да пробие подаването на родната звезда. В два от случаите Димитров елиминира опасността с асове, но при третия Робредо спечели гейма с печеливш удар от форхенд. Испанецът сервира за сета след почивката.

4-4: На свой ред Робредо печели гейм на нула, за по-малко от три минути.

4-3: Още един безпроблемен сервис гейм за Григор, който този път бе щедър и даде една точка на испанеца.

3-3: Григор изостана с 0-30, но успя да изравни с великолепен уинър от ретур и смач в близост до мрежата. При 40:40 обаче Робредо вкара два добри начални удара и спечели гейма.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

3-2: Нова лекция на тема "първи сервис" от страна на Григор, който печели гейма на нула. Хасковлията изглежда много уверен в изпълненията си. 

2-2: Българинът отново показа своята атлетичност, стигайки до няколко трудни топки, но в крайна сметка Робредо изравни след равенство 40;40 и две последователни точки.

2-1: Григор измъкна гейма, след като трябваше да спасява две точки за пробив при 15-40. Последваха няколко добри сервиса и два чудесни печеливши удара от форхенд, а при последната точка в гейма той показа страхотна бързина и завърши с воле от форхенд.

1-1: Григор поведе с 30:0 във втория гейм, но последваха четири поредни точки за Робредо, три от които дойдоха след непредизвикани грешки на българина.

1-0: След няколко точни попадения от първи сервис, Димитров печели първия гейм в мача без никакви проблеми. 

Начало на срещата: Григор получи правото да сервира първи.

5 минути до началото: Двамата тенисисти вече са на корта и провеждат традиционната загрявка преди началото на срещата. Димитров и Робредо трябваше да изчакат края на мача между Милош Раонич и Александър Долгополов, спечелен от канадеца с 2:0 сета.