на живо

Погба настоявал за преговори с "Реал" Мадрид

Световният шампион май ще напусне "Манчестър Юнайтед"

Reuters

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Пол Погба е поискал агентът му да започне преговори за евентуален негов трансфер в "Реал" Мадрид. Това съобщава испанското издание "Марка".

Французинът, който стана световен шампион през лятото на 2018 г., явно иска да напусне "Олд Трафорд" след края на сезона. Той е в търсене на следващо предизвикателство в кариерата си и може да се озове за първи път в испански тим, след като носи фланелките на "Ювентус" и "Манчестър Юнайтед".

От "Марка" припомнят, че треньорът на "Реал" Зинедин Зидан, който се завърна наскоро на поста, винаги е показвал интерес към 26-годишният нападател, който през настоящият сезон има 16 гола в 44 мача.

Сезонът стартира колебливо за Погба, най-вече заради конфликтите му с бившия мениджър на "червените дяволи" Жозе Моуриньо. След като Оле Гунар Солскяер седна на резервната скамейка, той получи повече шансове за изява.

"Реал" пък изпраща колеблив сезон. След като миналата година "белите" триумфираха в Шампионската лига, в настоящата кампания те отпаднаха след осминафинала срещу "Аякс". В Испания пък тимът на Зидан е на 3-то място в класирането и изостава на 15 точки от лидера "Барселона".