на живо

Трети сериозен клуб се намесва в битката за Меси

Вече не само "Манчестър Сити" и ПСЖ се облизват за аржентинската звезда

Reuters

Лионел Меси е изкушаван не само от "Манчестър Сити" и ПСЖ, но и от "Интер", твърди испанска медия.

33-годишният аржентинец шокира света през лятото, когато обяви, че е подал молба за трансфер и иска да напусне "Барса".

Най-вече заради огромната му откупна клауза от 700 млн. евро той остана на "Камп Ноу". Договорът му изтича през следващото лято, а от 1 януари Меси може да започне да води преговори за преминаването си в отбор извън Испания.

Снимка: Reuters

След като заяви, че не иска повече да остане при каталунците, силно се заговори за преминаването на 6-кратния носител на "Златната топка" в "Сити" или ПСЖ. "Интер" обаче също се намесва в битката, която по всичко изглежда ще бъде ожесточена.

Според испанското издание Okdiario, Меси вече "обмисля" и офертата на "нерадзурите".

Снимка: Reuters

"Сити" няма търпение да събере Меси с бившия му треньор Пеп Гуардиола. ПСЖ обаче има финансовите възможности да се конкурира с "гражданите" за подписа на аржентинския нападател. А Неймар неведнъж е изразявал желанието си отново да си партнира с Меси.

След победата над "Манчестър Юнайтед" с 3:1 в Шампионската лига по-рано през месеца, бразилецът каза: "Това, което искам най-много е отново да играя с Меси. Да мога да се наслаждавам, че отново съм с него на терена".

Снимка: БГНЕС

"Той може да играе на моето място, няма да има никакви проблеми, сигурен съм. Искам отново да играя с него. Сигурен съм, че през следващия сезон ще мога".

Неймар напусна гръмко "Барселона" през лятото на 2017 г. с трансфер в ПСЖ за рекордните 222 млн. евро.

Преди няколко дни Меси призна, че е имал труден период покрай трансферната сага с "Барселона" през лятото.