на живо

Полицаи гонят играч на "Евертън" заради неизплатена издръжка

Енер Валенсия дължи над 15 хил. евро на бившата си половинка

Getty Images

Полицията в Еквадор се опита да задържи нападателя на "Евертън" Енер Валенсия по време на тренировка с националния му отбор на стадион "Атауалпа" в Кито. 

Органите на реда бяха придружени от адвокати, които издирваха футболиста за неплатената сума по издръжката на 4-годишната му дъщеря Бейра. Малкото момиченце живее заедно с майка си в родината на Валенсия. 

Представляващият ищцата заяви пред медиите, че общият дълг на 26-годишния играч възлиза на стойност над 15 хил. евро. Адвокатите обаче не успяха да вкарат в ареста провинилия се футболист.

"Неприемливо е полицаите да не ни сътрудничат и да не се спазва съдебният ред. Ако Валенсия наистина печели толкова много, защо не плаща месечната издръжка на дъщеря си", заяви адвокатът.

Към момента нападателят не е дал официално изявление по случая. Той живее с настоящата си съпруга и малката си дъщеря Амелия в Лондон. 

Националът на Еквадор ще вземе участие в предстоящата световна квалификация срещу Чили в четвъртък. Валенсия е под наем в "Евертън" от "Уест Хам". През настоящия сезон той е изиграл три мача за "карамелите".