на живо

Полицаите на дербито със стикери против насилието на стадиона (ВИДЕО)

Служителите на МВР показват съпричастност с пострадалите си колеги

Полицаите, които ще охраняват футболното дерби между "Левски" и ЦСКА днес (25 април) на националния стадион "Васил Левски", ще носят на униформите си специален стикер. Той е част от новата инициатива на Синдиката на служителите в МВР, която цели намаляване на насилието по време на спортни срещи.

Причината за подетата кампания е инцидентът от предния мач между "сини" и "червени", когато след хвърлена самоделна бомба от трибуните предизвика наранявания на двама служители - Гергана Зашева, която претърпя операция за запазване на зрението, и Петър Иванов, който се отърва с леки наранявания.

"Синдикалната федерация на служителите в МВР започна кампания "Не на насилието на стадионите!", обозначена с този стикер. С тази кампания искаме да изразим нашата съпричастност с пострадалите служители, да подчертаем, че силно ни интересува връщането на хората по стадионите. Нека прекратим това насилие! Ще подкрепим абсолютно всяка инициатива на МВР и на всички институции, които са ангажирани с охраната на спортни събития, защото насилие има не само на футболни мачове, а и на баскетбол, волейбол и т.н.", обясни за bTV Илия Хрисимов.