на живо

Полицията ще охранява само феновете на "Левски" по време на дербито

Частна фирма пък ще следи за реда в агитката на ЦСКА

От Софийската дирекция на МВР съобщиха, че ще отговорят само за охраната на феновете на "Левски" по време на дербито от 10-тия кръг на Първа професионална лига срещу ЦСКА. За безредици сред феновете на "червените" пък ще следи частна охранителна фирма.

Именно срещу това решение протестираха феновете от стадион "Георги Аспарухов", които посочиха срещата между привърженици и органи на реда като крачка назад в отношенията им.

В публикуваното във Фейсбук съобщение на СДВР, в което известяват, че са взети всички необходими мерки за опазване на реда преди, по време и след дербито в събота (15 октомври). Привържениците ще бъдат пропускани през няколко пункта, на които ще бъдат щателно проверявани. Шествията на и на "сини", и на "червени" пък ще бъдат съпровождани от полицейски служители.

Вратите на стадион "Васил Левски" за предстоящата среща между ЦСКА и "Левски" ще бъдат отворени за феновете в 14:30 ч. Първият съдийски сигнал ще бъде даден два часа по-късно.

Ето и цялото съобщение на СДВР:

"СДВР ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ ЗА ОХРАНА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД В СТОЛИЦАТА ВЪВ ВРЪЗКА С ФУТБОЛНА СРЕЩА МЕЖДУ ОТБОРИТЕ НА ПФК ЦСКА-София и ПФК Левски (София)
През лятото, преди началото на футболния сезон са проведени работни срещи между служители на СДВР и ръководствата на футболни клубове, играещи домакинските си мачове на територията на София. На тях са договорени условия за провеждане на предстоящите футболни срещи за сезон 2016- 2017г., според които СДВР се ангажира с охраната и пропускателния режим на територията на стадиона на привържениците само гостуващите отбори.

Служители от Столичната дирекция на вътрешните работи предприемат всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящия мач на 15 октомври, от 16.30 часа на Национален стадион ”Васил Левски” между отборите на ПФК ЦСКА-София и ПФК Левски (София)

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. Шествията на привържениците на двата отбора в София преди мача ще бъдат съпровождани от полицейски служители по маршрута на придвижване.

На изградени контролно - пропускателни пунктове полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата.

Ангажимент на служители на СДВР е охраната само на феновете на ПФК „Левски“, който в случая е гостуващ отбор.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 14.30 часа. Привържениците на домакините ще бъдат настанявани на секторите „А” и „Г”, а гостите – на „Б” и „В”