на живо

Полицията в Престън издирва фенове на "Левски" заради фашистки символи

Няколко улици в града били нашарени от привърженици на "София Запад"

Полицията в английския Престън издирва фенове на "Левски" от групировката "София Запад", нашарили няколко улици в града с фашистки символи и обидни думи на расова основа. Освен на "Елдън Стрийт", такива надписи с графити има по "Уинкли Скуеър", "Орчард Стрийт" и "Стокс Роуд".

Пав Акхтар - общински съветник от Плънгингтън, определя вандалския акт като "безотговорен, обиден и неприемлив", добавяйки, че "расистки символи и геноцид нямат място в Плънгингтън и Престън", пише "Ланкашир Поуст".

"Това е атака към обществото в Плънгингтън, където аз съм роден и израстнал. Общество, което познава нашата история и борбата с фашизма... Имайки предвид, че съвсем наскоро отбелязахме Деня на победата, тези графити са обида към милионите британски воиници, рискували и в много случаи загубили живота си, борейки се за освобождение от фашизма.", коментира още Акхтар.

Председателят на общинския съвет Матю Браун добавя: "Получихме много оплаквания от обидни графити из града. Радвам се, че мога да ви съобщя, че моят екип реагира бързо и те вече са премахнати. В Престън няма място за расизъм и слово на омразата. Благодаря на всички, подали сигнал срещу възмутителните графити, тъй като нашият град има традиции в тази борба."

Органите на реда в Престън работят по случая и в момента тече разследване. От местната полиция призовават всеки, който има информация за вандалския акт, да се свърже с управлението.

Тагове: