на живо

Поляк свири финала за Суперкупата на Европа

Шимон Марчиняк ще бъде главен съдия на битката "Реал" Мадрид - "Атлетико" Мадрид

Полският арбитър Шимон Марчиняк ще бъде главен съдия на битката за Суперкупата на Европа между „Реал” Мадрид и „Атлетико” Мадрид в Талин. Сблъсъкът между двата отбора е насрочен за 15 август и ще бъде излъчван пряко по bTV Action.

Полският рефер свири две срещи от световното първенство, а в мачове под егидата на УЕФА е ръководил вече 58 мача. Той е бил четвърти съдия на финала на Лига Европа, в който „Атлетико” победи „Олимпик” Марсилия.

Сблъсъкът може да се окаже дори по-специален за „Реал”, който има възможност да се превърне в първия отбор, печелил трофея три последователни години. Евентуален успех в естонската столица за „белия балет” може да изравни рекорда за най-много Суперкупи. Бейл и компания могат да триумфират за пети път, колкото „Милан” и „Барселона”.

От „Атлетико” могат да се похвалят с факта, че нямат загубен финал. В предишните две срещи за Суперкупата „рохибланкос” се поздравиха с успеха – през 2010 и 2012 г.

Който и да спечели в Талин, едно е ясно: испански отбор отново ще триумфира. Това ще бъде пета поредна титла за тим от Ла Лига, който се е поздравявал с успех в 8 от последните 9 случая.

След финала в естонската столица Испания ще има за 15-ти път победител, с което ще увеличи преднината си пред Италия (9) и Англия (7).