на живо

Полпозишън за Ботас в Мексико

Пилотът на "Мерцедес" изненада фаворитите

Getty Images

Валтери Ботас спечели квалификацията за Гран При на Мексико и ще стартира от полпозишън в утрешното състезание. Пилотът на "Мерцедес" изненада фаворитите - Макс Верстапен от "Ред Бул" и своя съотборник - световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън. Последният даде второто най-добро време и оформи първата редица за "Черните стрели", следван от големия си съперник Верстапен.

Снимка: Getty Images

Местният любимец Серхио Перес разочарова феновете, допускайки грешка в последната обиколка и излизане от пистата. Така пилотът на "Ред Бул" се нареди четвърти. Топ 5 допълни Пиер Гасли с "Алфа Таури", който продължава да се представя отлично през календарната година.

В десетката влязоха още Карлос Сайнц-младши с "Ферари", Даниел Рикардо с "Макларън", Шарл Льоклер с "Ферари", Юки Цунода с "Алфа Таури" и Ландо Норис с "Макларън".

Цунода и Норис обаче ще изтърпят наказания, което придвижва на девето място останалия 11-и Себастиан Фетел с "Астън Мартин", a десети става Кими Райконен с "Алфа Ромео".

Квалификацията не премина без инциденти. На излизане от последният завой за старт-финала Ланс Строл с "Астън Мартин" разби болида си още в началото на първата част. Той се завъртя и удари в предпазните стени, което предизвика развяване на червени флагове и спиране на пресявките, докато отломките бъдат изчистени.

Снимка: Getty Images