на живо

ЦСКА обърна "Ботев" Враца в мач с шест гола

"Армейците" са четвърти в Първа лига

Lap.bg

ЦСКА спечели с 4:2 гостуването си на "Ботев" Враца в мач от осмия кръг в Първа лига. "Армейците" изостанаха рано в срещата след гол на Дориан Бабунски в 7-ата минута, но бързо стигнаха до обрат с попадения на Георги Йомов и Брадли Мазику до почивката. Йоан Баи се разписа в 51-ата, а Мирослав Маринов намали в 73-ата минута. Крайният резултат оформи Йомов в 81-ата минута.

Малко преди почивката феновете на "армейците" изненадващо напуснаха стадиона. Оказа се, че автомобилите им били атакувани от местни привърженици, по всяка вероятност на "Левски". Малко по-късно "червените" фенове се завърнаха в трибуната за гости.

С победата ЦСКА събра 13 точки и заема четвъртото място в Първа лига. "Ботев" Враца е седми с 9 точки.

Треньорът на гостите Стойчо Младенов бе направил много промени сред стартовата единайсеторка от двубоя с "Рома". Новите попълнения Карол Метс, Карло Мухар и Йоан Баи започнаха от първата минута, заедно с резервния вратар Димитър Евтимов и младия Асен Дончев.

Федерико Варела пък се завърна след лечение на травма, а Жорди Кайседо след наказание.

Срещата започна по-добре за домакините, които се възползваха от грешка в защитата на гостите и така Бабунски вкара на празна врата за 1:0. След това обаче "червените" пренесоха играта в предни позиции, изравниха и без особени затруднения си спечелиха мача.