на живо

Полски фенове и английски запалянковци си спретнаха меле в центъра на Гданск

"Манчестър Юнайтед" ще спори с "Виляреал" за трофея в Лига Европа в полския град

Част от феновете на "Манчестър Юнайтед", които ще подкрепят тима по време на финала на Лига Европа срещу "Виляреал" днес (26 май), станаха обект на нападение от страна на полски ултраси.

Срещата ще се играе на стадиона в град Гданск, а в късните часове снощи част от англичаните е трябвало да се справят с местни хулигани.  

Според английските фенове става дума за членове на агитката на "Легия" Гданск. Те нападнали гостите на града в едно от заведенията на пешеходната улица в центъра. След себе си оставили трима леко ранени, които потърсили медицинска помощ, както и множество счупени столове, маси и посуда. 

Кметът на Гданск Александра Дулкиевич потвърди за нападението и осъди действията на местните ултраси. "Градът ни е приветлив, в него няма място за насилие", заяви тя.

От "Манчестър Юнайтед" също заявиха, че бой е имало, като от клуба веднага са се отзовали, за да помогнат на пострадалите.

По трибуните на стадиона в Гданск за финала тази вечер ще има 9500 зрители. Клубовете получиха по 2000 билета, които да дадат на своите агитки. Останалите бяха пуснати в свободна продажба.

Що се отнася до полските футболни ултраси, те се славят като едни от най-войнствените и често са в центъра на събитията, когато става въпрос за организирани или неорганизирани боеве с агитки на съперници.