на живо

Полски нападател пристига в Левски

Очаква се Лукаш Гикевич да подпише договор със "сините"

Нападателят Лукаш Гикевич почти сигурно ще е петият нов футболист на Левски от началото на годината. 27-годишният поляк трябва да пристигне в София по-късно днес и в следващите дни да подпише своя договор със "сините", ако постигне споразумение с ръководството.

Гикевич е една от основните трансферни цели на Стойчо Стоев и Георги Иванов, които очакваха той да се присъедини към тима още на лагера в Анталия. Това обаче не се случи тъй като таранът трябваше да разтрогне договора си с АЕЛ (Лимасол). Едва вчера Гикевич прекрати трудовите си взаимоотношения с кипърския клуб и вече е свободен агент. Това означава, че Левски няма да плаща трансферна сума за привличането на голмайстора.

Според слухове полският играч се е забавил с пристигането си у нас тъй като е обмислял предложения и на други клубове, опитвайки се да си издейства по-добри лични условия, най-вече свързани с по-голяма месечна заплата.

През 2014 година Гикевич е изиграл 11 мача за АЕЛ, където треньор бе Ивайло Петев, в които е отбелязал 4 гола. Най-значимият момент от неговата кариера е престоят му в Шльонск (Вроцлав) от 2010 до 2013 година. В този период той изиграва 44 срещи и вкарва 9 попадения.