на живо

Полуфиналът на Григор ще се изиграе в петък

Ясен е и часът на срещата на българина

Reuters

Григор Димитров ще излезе на полуфинал на Откритото първенство на Австралия в петък (27 януари). Часът на срещата също е ясен - 10:30 ч. българско време. Мачът ще се изиграе на "Род Лейвър Арина".

Не е ясен само съперникът на Димитров. Той ще се определи от мача между Рафаел Надал и Милош Раонич.

Григор и испанецът са се изправяли 8 пъти помежду си. Шампионът в Мелбърн от 2009 г. има 7 победи, включително и тази на четвъртфинал през 2014 г., което до сега беше най-доброто представяне на българина. Димитров обаче се намира в страхотна форма и последният успех е на неговата сметка. Той победи Матадора през 2016 г. в Пекин.

Балансът на Григор срещу Милош Раонич е далеч по-оптимистичен. Двамата са се срещали 4 пъти, като представителят на Канада има само една победа - през 2011 г. в Стокхолм. За последно Димитров и поставеният под номер 3 в турнира играха един срещу друг на полуфинал в Бризбейн, където българинът триумфира с титла.

Родният представител на корта има 10 победи от началото на годината, като се представя страхотно. От Откритото първенство на Австралия той спечели до момента 720 точки и 620 000 долара от наградния фонд.