на живо

Помощ за Ники: 95 000 евро ще струва операцията на детето (ВИДЕО)

Майката на момчето: "Разчитаме на подкрепата на всеки човек, за да спасим живота на сина си"

95 000 евро, а не първоначално обявените 50 000 евро ще струва операцията на 15-годишния Николай Витанов в Турция. bTV разказа за историята на момчето и неговото семейство преди седмица, а тя трогна най-добрата българска плувкиня Екатерина Аврамова, която реши да дари премията от последното си състезание в името на това, Ники да оздравее.

"Видях един репортаж по bTV за момченце, което се казва Ники и има здравословни проблеми. В момента, в който видях репортажа си казах, че дай, Боже да спечеля премията от това състезание, без изобщо да се замислям ще даря за неговата операция. Надявам се на пълното му възстановяване“, споделя пред bTV плувкинята, която триумфира на 50, 100 и 200 м гръб по време на международния турнир Black Sea Cup, организиран от клуб „Черно море“ във Варна през уикенда.

Снимка: Личен архив

"Нямаме думи да изразим благодарността си към това момиче. Да й честитим победата и да й благодарим от наше име и от името на Ники“, коментира майката на Ники – Лидия. Жената допълва: „Разчитаме на подкрепата на всеки човек, който би могъл да се отзове и да ни помогне да спасим живота на сина си.“

Днес обаче семейство Витанови са получили официалната оферта от клиниката в Истанбул, където детето вече се лекува. Тя е драстично по-висока от това, което родителите са очаквали. Освен сумата от 95 000 евро за операцията, Ники трябва да мине и курс от химиотерапия – за него се изискват още 25 000 евро. Разходи ще има и по терапията и след хирургическата интервенция. Общата сума, която би могла да спаси живота на тийнейджъра е непосилна за майката и бащата.

Снимка: Личен архив

През декември миналата година, след футболен мач, Николай споделя пред родителите си, че изпитва болки в коляното. След серия изследвания лекарите поставят диагнозата остеосарком или туморно образование в костите.

Всеки, който желае да направи дарение, може да го направи по банкова сметка:

BG09RZBB91551013381511
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Nikolay Iliev Vitanov

Профили и в Revolut и PayPal:

Revolut:
IBAN: LT17 3250 0040 5836 5012
BIC: REVOLT21
0894489673

PayPal: [email protected]
Public profile: @lvitanova