на живо

Попадение на Ивелин Попов в Русия е сред десетте най-добри за десетилетието

През 2015 г. българинът отбеляза атрактивен гол във вратата на "Зенит" Санкт Петербург

Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се похвали с десетки голове през богатата си кариера. Един от тях обаче е по-специален! И е толкова атрактивен, че попадна сред десетте най-добри в Русия за последното десетилетие.

През 2015 г. Попов носи фланелката на "Спартак" Москва, а по време на дербито със "Зенит" Санкт Петербург отбелязва с атрактивен удар от далечно разстояние. Топката пада зад гърба на вратаря и направо в мрежата! 

Тази техника се нарича "падащ лист" и попадението на българина вече му донесе победа сред колегите му, опитали същото. Така Попов остава в битката за най-атрактивен гол на десетилетието. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ясни са и двама от останалите му 9 конкуренти - "ножиците" на Алан Дзагоев и Аблай Мбенг.

Попов е бивш футболист на "Литекс" и шампион на България с тима през сезон 2009/2010. След кратък период в турския "Газиантепспор", той се насочва съм Русия. Кариерата му минава през "Кубан" Краснодар, "Спартак" Москва, "Рубин" Казан и "Ростов". В момента той е играч на "Сочи", но в последните месеци лекува контузия. През август той беше заразен с коронавирус.

Тагове:

Ивелин Попов