на живо

Пореден бразилец от "Лудогорец" взе български паспорт

Вратарят Ренан дос Сантос се похвали с документа в своята родина

Lap.bg

Вратарят Ренан дос Сантос е поредният бразилски футболист на "Лудогорец", който се сдоби с българско гражданство. 28-годишният страж, който кара своя втори сезон в тима от Разград, се похвали с новите си документи пред медиите в родината си.

"Всеки знае каква е важността да имаш европейски паспорт. Особено за нас, спортистите, е изключително важно, защото ни отваря много по-широко вратите към европейския пазар. За мен и семейството ми това е огромна придобивка", заяви Ренан.

Вратарят е получил българката си лична карта на 30 април. По думите му процедурата е приключила светкавично.

Ренан е четвъртият бразилец от настоящия състав на "Лудогорец", който има български паспорт. Другите са Марселиньо, Вандерсон и Натанаел. Украинецът Игор Пластун също е с българско гражданство. През последните години български паспорт получиха още няколко бразилци, които бяха част от "Лудогорец" - Жуниор Кайсара, Жуниор Кишада, Джонатън Кафу и Гилерме Шоко.

В момента "Лудогорец" разполага с две места за играчи извън Европейския съюз. Максимално разрешената бройка е петима, като в момента три са заети от Хорхе Броун, Рафаел Форстър и Сисиньо.