на живо

Пореден обрат: ЦСКА и Струмска слава все пак ще играят тази неделя (ОБНОВЕНА)

Има официално потвърждение от БФС, че мачът ще се проведе по програма

bTV

Мачът от първия кръг на Югозападната "В" група между ЦСКА и Струмска слава все пак ще се състои утре от 18:00 часа на стадион "Българска Армия". За да се случи това, днес ръководството на клуба картотекира футболистите си за новия сезон към старото дружество ПФК ЦСКА АД.

ЦСКА и Българският Футболен Съюз официално потвърдиха новината. Ето какво гласи съобщението на сайта на футболната централа:

"Днес, 08.08.2015 г., в Зоналния съвет на Българския футболен съюз постъпи искане от легитимен представител на ПФК "ЦСКА" АД за картотекиране на футболистите за 1-ия кръг от Югозападната "В" АФГ. След като прегледа документацията и установи, че искането е от името на подалия заявка за участие във "В" група футболен клуб ПФК "ЦСКА" АД, Спортно-техническата комисия на Зоналния съвет към БФС даде зелена светлина за изиграването на мача от 1-ия кръг на "В" АФГ между отборите на ПФК "ЦСКА" АД и "Струмска слава" (Радомир). Срещата ще се проведе по програма в неделя, 09.08.2015 г., от 18:00 часа на стадион "Българска армия"."

В петък БФС отложи двубоя, след като от Спортно-техническата комисия при Зоналния съвет на Българския Футболен Съюз обявиха, че органът не е компетентен да вземе решение по казуса с картотекирането на футболистите на клуба за новия сезон. Ден по-рано армейският клуб беше поискал регистрация на играчите си от името на новосъздаденото дружество ФК ЦСКА АД като дъщерно дружество на ПФК ЦСКА АД. Очакваше се окончателното решение да бъде взето от Правната комисия на БФС през следващата седмица.