на живо

Пореден скандал с уредени мачове в Италия (ВИДЕО)

Разследват срещи от Серия "Б"

Пореден скандал с уредени мачове в Италия (ВИДЕО)

Италианската антимафия проведе мащабно разследване за уредени мачове в Серия Б, завършило с 10 ареста. Проверяват се две срещи от 2014 г - успехът на Авелино срещу Реджина с 3:0 и победата на Модена над Авелино с 1:0. Доскорошният български национал Андрей Гълъбинов участва и в двата мача. Срещу Реджина той вкара един от трите гола за Авелино.

Зад решетките вече са 7 членове на „Ванела Грази", част от неаполитанската мафия - Камора. Други трима представители на въпросната групирова са поставени под домашен арест.

Сред играчите, които ще бъдат привикани за разпит е и Армандо Ицо. Бранителят на Дженоа е част от разширения състав на Италия за Европейското първенство във Франция. През сезон 2013/14 Ицо е капитан на Авелино - отбора, замесен и в двата съмнителни двубоя.

Органите на реда обявиха, че членовете на „Ванела Грази" са заложили над 800 хиляди евро на мачовете, от които в крайна сметка са спечелили 170 хиляди. Направените залози са привлекли вниманието на полицията, тъй като са твърде големи и рискови. Има и данни, че след това на футболисти на Авелино са били преведени определени суми.

Това е поредният скандал с уредени мачове в италианския футбол. При предишния, обект на разследване отново бяха срещи от Серия „Б". Селекционерът на „Скуадра адзура" Антонио Конте бе разпитан по случая, а прокуратурата в Кремона предяви претенции за 6-месечна присъда за него. Миналата седмица обаче той беше оневинен.