на живо

Поредният сблъсък за историята (ВИДЕО)

Реал Мадрид и Ювентус в титанична битка

Getty Images

Реал Мадрид и Ювентус винаги са били фактор на европейската сцена. Двата отбора имат общо 20 финала в Шампионска лига и довечера ще се опитат да направят поредната си крачка към най-престижния трофей на Стария континент.

Те са се срещали 17 пъти в турнира на шампионите. През тези двубои между „старата госпожа“ и „кралския клуб“ си личи, че и двата тима се затрудняват да вземат нещо като гости. Срещу Реал „бианконерите“ имат пет победи, едно равенство и една загуба в Торино, а мадридчани са спечелили пет и са загубили две от домакинствата си на италианския гранд.

Последните мачове между Реал Мадрид и Ювентус бяха в груповата фаза на Шампионска лига през миналия сезон. Мадридчани спечелиха с 2:1 на “Сантяго Бернабеу”, а в Торино мачът завърши 2:2.

Последният 1/2-финал в Шампионска лига за Ювентус бе през 2002/03 година, когато “бианконерите” успяха да надвият именно Реал Мадрид в преследване на финала. Те загубиха първия мач в испанската столица с 2:1, но след това спечелиха на свой терен с 3:1 и се класираха с общ резултат 4:3.

Най-интересният мач помежду им бе през далечната 1998 година на финала в Шампионска лига. Воденият тогава от Юп Хайнкес Реал Мадрид излъга Ювентус на Марчело Липи с 1:0. Голът вкара Предраг Миятович.

Довечера предстои мач № 18 между Реал Мадрид и Ювентус в Шампионска лига. Двубоят е с начален час 21:45 и може да го проследите пряко по bTV Action. Първата среща на “Ювентус Стейдиъм” завърши при резултат 2-1 за италианците.

Любопитно е да се отбележи, че в последните три издания на най-стария европейски клубен турнир домакините в първите полуфинални срещи винаги са достигали до финала.