на живо

Тази вечер в Шампионска лига

Коментарното студио с гост Ивайло Петев започва в 21 часа

Getty Images

Тази вечер в каналите на bTV Media Group ще може да наблюдавате поредните осминафинални сблъсъци от „Шампионска лига”. В 21:45 часа по bTV Action започва двубоят между Шалке и миналогодишния шампион Реал Мадрид, а по RING.BG, също от 21:45, един срещу друг се изправят тимовете на Базел и Порто.

В 21:00 часа, по двата канала,  започва и коментарното студио с водещ Йордан Георгиев, а гост ще е националният селекционер Ивайло Петев.

В повторение на кошмарния за Шалке осминафинал от 2014, „кралско-сините” приемат Реал Мадрид. По пътя към миналогодишната титла мадридчани  спечелиха двата мача с общ резултат 9:2.

Намиращият се в определено по- добра форма тази година отбор на Шалке е четвърти във временното класиране на Бундеслигата. Роберто Ди Матео ще може да разчита на Клаас Ян Хунтелаар, който не тренира през седмицата.

Поради контузиите на Фабиан Гиефер и Ралф Феерман, за тима от Гелзенкирхен ще дебютира 19- годишния трети вратар Тимон Веленройтер.

„Кралете”, от своя страна, са единственият тим, спечелил всичките си шест мача в турнира досега. Карло Анчелоти ще може да разчита на най- силния си състав, като се надява атакуващото трио Карим Бензема, Кристиано Роналдо и Гарет Бейл да покаже най- доброто от себе си.

Снимка: Getty Images

В другия двубой, за пръв път помежду си, се изправят Порто и Базел, като в историята на швейцарците това ще е едва трето участие в елиминационната фаза.

Потругалците, от своя страна, нямат загубен мач в турнира през този сезон, а в последните си 14 срещи от „Шампионска лига” са загубили само една. През това издание на турнира те са на второ място по отбелязани попадения (16). Джаксън Мартинес ще е основна фигура в тима на Порто със своите 12 гола в 13 мача този сезон, а испанският нападател Адриан Лопес няма да вземе участие.

За Пауло Соуза мача ще пропуснат българският национал Иван Иванов, заради продължаващото му лечение на контузия в коляното и наказаният Фабиан Шер.