на живо

"Порто" нанесе красив късен удар, но "Челси" е на полуфинал (ВИДЕО)

"Сините" от Лондон отстъпиха с 0:1 в реванша от Шампионска лига

"Порто" нанесе красив късен удар, но "Челси" е на полуфинал (ВИДЕО)

"Челси" се класира за полуфиналите на Шампионската лига, въпреки че загуби с 0:1 от "Порто" в реванша между двата тима. Двубоят тази вечер, както и първият, се изигра на ст. "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля (Испания) заради пандемията с коронавирус.

Двубоят като цяло не предложи много. Двата тима се оттеглиха на почивката без да отправят точен удар към противниковата врата, което не се бе случвало в турнира от 8 декември миналата година - на мача от груповата фаза "Динамо" Киев - "Ференцварош" (1:0).

Символичните гости от Португалия, които отстъпиха с 0:2 преди седмица, стигнаха до успеха с красив гол на Мехди Тареми дълбоко в добавеното време. Страничната ножица на иранския национал обаче дойде твърде късно за "драконите".

Така "Челси" продължава към финалната четворка. Там лондончани чакат победителя от сблъсъка между друг английски тим - "Ливърпул", и "Реал" Мадрид (утре, 22:00 ч., пряко по bTV Action).

"Челси" е сред полуфиналистите в Шампионската лига за осми път. В историята на турнира няма английски отбор с повече. "Сините" продължават напред след успех в първия мач в 9 от последните 11 случая. Отпаданията им са от "Барселона" през сезон 1999/2000 и "Ливърпул" през 2006/2007.

Снимка: Getty Images