на живо

"Порто" се справи с "Морейрензе", безобразен съдия развали двубоя (ВИДЕО)

"Драконите" запазват шестте точки аванс пред "Спортинг" на върха

"Порто" се справи с "Морейрензе", безобразен съдия развали двубоя (ВИДЕО)

"Порто" записа успех с 1:0 срещу "Морейрензе" като гост в среща от 23-ия кръг на португалската Примейра лига. Двубоят ще се запомни с безобразното съдийство на Луиш Годиньо, който показа 11 жълти и 2 червени картона, видя и нарушение в атака вместо да отсъди пряк свободен удар или дузпа за домакините, придружен с втори жълт картон за играч на "Порто".

На ст. "Жоаким де Алмейда Фрейташ" "Порто" поведе в 40' с гол на Еванилсон, изработен от Мехди Тареми. Така иранският национал има директно участие в половината от последните 18 попадения, отбелязани от "драконите" - 5 гола и 4 асистенции.

Грандът владееше инициативата, но "Морейрензе" погледна смело към противниковата врата и претендираше за дузпа в 42', когато Матеус Урибе извърши нарушение. Вместо да му покаже втори жълт картон обаче, реферът Годиньо прегледа ситуацията с VAR и видя фал в атака, извършен от Ян срещу Фабио Кардосо.

Щабът на домакините протестира бурно, а от този момент до края на срещата нервите взеха връх. Главният съдия раздаваше жълти картони, преди да изгони Марко Груич от "Порто" и капитана на "Морейрензе" Стивън Витория.

В последния четвърт час напречната греда и страхотна намеса на вратаря Диого Коща осигуриха на "Порто" трите точки.

С тях "драконите" събраха 63 на върха, запазвайки аванса си от 6 пред шампиона "Спортинг" Лисабон. По-рано днес "лъвовете" победиха с лекота "Ещорил" с 3:0.

"Морейрензе", който удължи серията си без победа срещу "Порто" на 12 мача, е на предпоследно място с актив от 19 точки. В следващия кръг отборът на Рикардо Са Пинто гостува на "Ароука" в ключов двубой от битката за оцеляване, докато "Порто" приема "Жил Висенте".