на живо

"Порто" завърза играта в група 7 с победа като гост на "Монако" (ВИДЕО)

"Драконите" разгромиха съперника с 3:0 в Княжеството

БГНЕС

"Порто" постигна първа победа този сезон в Шампионската лига. Отборът на Сержо Консейсао спечели с 3:0 гостуването си на "Монако" и се реваншира на феновете си за загубата 1:3 от "Бешикташ" в първия си мач от групата.

"Монако" бе започнал с равенство 1:1 като гост на "Лайпциг" и изглеждаше като фаворит за победата, но в нито един момент Радамел Фалкао и компания не успяха да натиснат сериозно опонентите си.

Първият гол в мача падна в 31-та минута. Венсан Абубакар го вкара, след като бе оставен да направи цели 2 добавки на удара на Данило, първоначално спасен от вратаря Беналио.

Първото полувреме приключи при този резултат, но опитите на домакините да обърнат развоя през втората част удариха на камък. Контра като за учебник в 69-та минута донесе втори гол за "Порто". Ектор Ерера отне топката в собственото си наказателно поле, със затруднение се завъртя и подаде на тъча към Брахими, който напредна отляво и пусна дълъг диагонален пас към Марега. Едно повеждане и един пас на малиеца бяха достатъчни, за да се озове Венсан Абубакар на голова позиция и да вкара за 0:2.

Това сякаш окончателно прекърши съпротивата на "Монако" и до края се оформи повторение на резултата от най-паметния мач между тези 2 отбора дотук - финала на Шампионска лига от 2004г. Третият гол за "драконите" бе вкаран от Мигел Лаюн в 89-та минута.

След този развой в група 7 водач е "Бешикташ", който победи "Лайпциг" с 2:0 и вече има 6 точки, следва "Порто" с 3, а "Монако" и германците имат по една точка на дъното на класирането.