на живо

Португалия разгроми Хърватия и без Кристиано Роналдо

Франция също започна с победа

Reuters

Шампионът в първото издание на Лигата на нациите Португалия разгроми с 4:1 като домакин Хърватия в първата си среща от новата надпревара. "Мореплавателите" играха по-мотивирано и създадоха доста чисти положения за разлика от световните вицешампиони, които трудно стигаха до вратата на Антони Лопеш. Попаденията за Португалия бяха дело на Жоао Кансело (42 мин), Жоао Феликс (58), Диего Жота (70) и Андре Силва секунди преди последния съдийски сигнал. За гостите се разписа Бруно Петкович в 90-ата минута. Португалците играха без Кристиано Роналдо, който е бил ужилен от пчела на тренировка и има инфекция на палеца на крака.

Франция също започна с победа участието си в лигата - 1:0 като гост на Швеция от трета група. Попадението за световните шампиони бе отбелязано от Килиан Мбапе в 41-ата минута след самостоятелна атака и шут от малък ъгъл. В края на мача гостите получиха дузпа, но Антоан Гризман я пропусна.

По-рано днес Англия победи с 1:0 като гост Исландия в мач от втора група на дивизия "А". Голът падна в 89-ата минута, когато Рахим Стърлинг реализира отсъдена дузпа за игра с ръка. В добавеното време на мача съдията даде 11-метров наказателен удар и на исландците, но от бялата точка Биркир Бярнарсон изрита топката над вратата.