на живо

И без Роналдо Португалия взе бронза за Купата на конфедерациите

"Мореплавателите" победиха Мексико с 2:1 след продължения

Getty Images

Отборът на Португалия грабна бронзовите медали в турнира за Купата на конфедерациите, който се провежда в Русия. В битка за отличията "мореплавателите" победиха с 2:1 Мексико след продължения. Редовното време завърши 1:1, а през първото полувреме иберийците изпуснаха дузпа.

В отсъствието на голяма звезда на Португалия Кристиано Роналдо, който се прибра в родината заради новородените си близнаци, в герой за тима се превърна Адриен Силва, който бе точен от дузпа за победното 2:1.

Преди това, почти до края на редовното време играчите на Фернандо Сантош изоставаха с 0:1, след като Луиш Нето си вкара автогол. В 92-ата минута обаче централният защитник Пепе изравни за 1:1.

Снимка: Getty Images

В 15-ата минута реферът отсъди дузпа, след като Рафа Маркес спъна Андре Силва. Съдията взе решението, след като поиска видеоповторение. Новото попълнение на "Милан" Андре Силва стреля в десния ъгъл на Гийермо Очоя, който майсторски спаси. Така португалците изпуснаха четвърта поредна дузпа на шампионата след провала срещу Чили. 

Срещата продължи динамично, като възможности се откриха в следващите минути и пред двата тима. Първо Нани пропусна добра възможност за Португалия, а след него Карлос Вела и Хавиер Ернандес не успяха да преодолеят Руи Патрисио.

Второто полувреме започна с натиск на Мексико. В 54-ата минута Чичарито направи хубав рейд отляво и центрира, а Нето си отбеляза автогол. Две минути по-късно Ектор Ерера беше изведен срещу Патрисио, но не успя да се възползва. 

Последваха силни минути за Португалия. Пици и Желсон Мартинш не успяха да изравнят резултата. В първата минута от добавеното време на срещата Пепе изравни с акробатичен удар.

Снимка: Getty Images

Още в 103-ата минута Португалия стигна до гол. Рикардо Куарешма центрира, a Лаюн игра необмислено с ръка и съдията отсъди втора дузпа за европейските шампиони. Този път резервата Адриен Силва взе топката и я вкара без колебание. 

Второто продължение започна с червен картон за Семедо. Защитникът получи втори жълт картон за опасна игра. До края Португалия удържа натиска и стигна до бронза.