на живо

Посланието на Пиронкова към всички българи (ВИДЕО)

След най-доброто ѝ представяне на US Open

Getty Images

Цветана Пиронкова се обърна към всички българи на пресконференцията си след четвъртфиналния двубой със Серина Уилямс в US Open.

"Посланието, което мога да отправя към всички, е винаги да вярват в себе си. Това е най-важното нещо според мен. Всеки е подготвен физически за мач, но срещите се решават и от психиката на отделните играчи. Мисля, че това е добра комбинация", заяви бившата ни първа ракета.

Пиронкова сподели, че не е имала очаквания към турнира, но всичко ѝ се е получило отлично. За следващите си участия българката иска да запази същата настройка и да не се обременява с допълнително напрежение.

"По време на двубоя опитах различни неща, за да се справя със сервиса на Серина. Дори не знам колко силен е той, но мога да ви кажа, че се усеща като бомба. В първия сет мисля, че контролирах играта. Изпълнявах различни удари и всички се получаваха. В същото време бях наясно, че това няма да продължава вечно. Имах своите шансове във втория сет, когато поведох с пробив. Сервисът ми обаче не издържа в този момент. Започнах и да се чувствам по-изморена. Все пак се борех до края на мача, но останах близо до победата"

"Разбира се, имах своите съмнения преди първия мач, но нещата започнаха добре за мен. Играх добре, чувствах се също по този начин. Усещах се уверена. Така че направих всичко, което можех, за да използвам тази възможност на максимум и да опитам да стигна колкото се може по-далеч. Смятам, че го постигнах... Това, което ми помогна тук, беше, че нямах очаквания, бях с правилната настройка и мисля да продължавам така", завърши Пиронкова.