на живо

Посланикът на Хърватия: Ние сме кралете на продълженията (ВИДЕО)

Златко Далич изгради един духовно свързан отбор, смята Нейно превъзходителство Лйерка Алайбек

Reuters

Посланикът на Хърватия Нейно превъзходителство Лйерка Алайбек е много щастлива от класирането на тима на финал на световното първенство по футбол в Русия.

"Ватрените" победиха с 2:1 след продължения Англия и така на 15 юли ще се изправят срещу Франция в опит да спечелят първата си световна титла.

"Много се радвам, че всичките ни приятели в България са за Хърватия. Беше изключително тежък мач. Англичаните бяха много добър противник, но и в предишните мачове имахме тежки противници. Въпреки това Хърватия успя да стигне до победата във всеки един мач. Имаме отделни добри играчи, но нашият селекционер е успял да направи един изключителен отбор, който е и духовно свързан.", каза Нейно превъзходителство в студиото на "Тази сутрин".

"Ние сме крале на продълженията, но се надявам, че този път ще успеем да стигнем до победата в 90 минути", допълни тя.

"Държавата не подкрепя финансово националния отбор, точно както е в България. Нашият футбол се финансира от билетите, от различни дарения, от УЕФА, както и от общностите. Ние сме една спортна нация. На миналата олимпиада спечелихме 10 медала, от които 5 златни. Това е нещо невероятно", добави тя.