на живо

"Левски" - ЦСКА или една битка за честта

Време е за последния епизод от столичното дерби за този сезон

Lap.bg

Отборите на "Левски" и ЦСКА ще се изправят един срещу друг за последен път през този сезон. Двата тима проведоха незадоволителна за многобройните си фенове кампания и сега им остава единствено да излязат на терена на "Васил Левски" и да се борят за своята чест. Мачът от предпоследния кръг в Първа лига започва в 18:30 ч. 

И "сини" и "червени" ще се опитат да намерят малка утеха за поредния сезон без купа. Преди малко повече от месец ЦСКА се стремеше към дубъл, но в крайна сметка трябваше да се примири с второто място в първенството. "Левски" вдъхнови своите привърженици с добра игра през пролетта, но претърпя пълен крах след загубата от "Славия" във финала за Купата на България преди седмица. 

И докато "армейците" са сигурни на второто място в елита, то "Левски" продължава да се бори с "Берое" за третата позиция. След 2:2 с "Лудогорец" преди няколко дни, "сините" са с едни гърди пред съперника. Дори и при загуба в днешното дерби, "Левски" ще постигне целта си, ако победи "Верея" у дома в последния кръг. След което предстои и решителен прейоф за класиране за Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

Двата тима ще играят помежду си за общо шести път през този сезон. Три пъти мачовете завършваха при резултат 2:2, а в останалите две срещи си размениха по една победа. 

В състава на Делио Роси има редица отсъстващи. Наказани са Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски и Жорди Гомес. С травми са Милош Цветкович, Серджиу Буш и Кали Тиам.

Христо Янев няма да може да разчита на голмайстора си Фернандо Каранга. От контузии страдат Георги Китанов, Александър Дюлгеров и Укра.

Групата на "Левски": Митрев, Кръстев, Белаид, Горанов, Найденов, Паулиньо, Вутов, Ривалдиньо, Белмонт, Прохазка, Нашименто, Папазов, Панайотов, Кабрал, Рошу, Юруков, Обертан, Костов, Иванов.

Групата на ЦСКА: Черниаускас, Петров, Чорбаджийски, Бодуров, Атанасов, Барт, Жеферсон, Пинто, Тиаго, Антов, Енрике, Джеси, Бланко, Алберг, Манолев, Малинов, Лое, Георгиев, Десподов.