на живо

Последен шанс за Гана, надежда за Мавритания

Днес ще станат ясни имената на последните 1/8-финалисти в турнира за Купата на африканските нации

Reuters

Настана време разделно. Тази вечер ще станат ясни имената на последните отбори, които ще продължат битката за Купата на африканските нации.

В последния ден от груповата фаза ще видим четири мача с потенциал за неочаквани резултати.

Гана се римува с драма. Едва ли е случайно. Пътят на "черните звезди" към Купата на африканските нации бе изпъстрен с перипетии, а изходът от турнира е съвсем близо. Равенство срещу Гвинея-Бисау може да се окаже достатъчно за промъкване на 1/8-финалите, но съдбата на Гана ще бъде в ръцете и на други отбори.

Снимка: Reuters

Отборът на Гвинея-Бисау е сред четирите, които не успяха да отбележат нито един гол в първите си два мача на турнира. Срещата Гвинея-Бисау - Гана е от 19 ч. и ще бъде излъчена на живо по RING.

По същото време на Voyo.bg е мачът между Бенин и Камерун. Камерун не трябва да се успокоява, защото Бенин няма да се даде лесно. "Непобедимите лъвове" са начело в групата с 4 точки - с 2 повече от днешния си съперник и Гана, и с 3 пред Гвинея-Бисау.

Снимка: Reuters

Треньорът на Камерун Кларънс Зеедорф се надява носителите на трофея да покажат по-добра игра довечера и да зарадват феновете. Междувременно "катериците" ще дадат всичко от себе си за първа победа в турнира след 11 провалени опита.

Ангола трябва да спечели последния си мач срещу Мали от груповата фаза, ако иска да се класира за 1/8-финалите на Купата на африканските нации. Мачът тази вечер в Исмаилия е от 22 ч. и ще бъде излъчен по RING.

Снимка: Reuters

След две равенства момчетата на Сърджан Висилиевич се намират в изключително неизгодна позиция, но милионите фенове в Луанда мечтаят да видят как любимците им продължават да играят по египетските терени.

"Малийските орли" изненадващо оглавяват групата с 4 точки и се нуждаят поне от равенство, за да си гарантират класиране за следващата фаза.

Дебютантът Мавритания може да поднесе най-голямата изненада в тазгодишното издание на Купата на африканските нации, ако успее да шокира Тунис довечера. Срещата е от 22 ч. на Voyo.bg. 

"Орлите от Картаген" бяха определяни за фаворити за спечелването на предварителната група, но не убедиха с играта си в първите два мача и постигнаха равенства. Междувременно Мавритания спечели историческа първа точка в Купата на африканските нации, след като удържа равенството с Ангола, а преди това допусна тежка загуба с 1:4 от Мали.

Снимка: Reuters


След неочакваната победа на другия дебютант Мадагаскар над Нигерия във втора група, мавританците се надяват да поднесат изненада в Суец и да запишат още един исторически факт към визитките си.

Въпреки че отборът на Тунис е фаворит, френският селекционер на Мавритания Корентин Мартинс вярва, че футболистите му са готови да постигнат немислимото.