на живо

Последни приготовления за грациите преди европейското във Варна (ВИДЕО)

Националният отбор по художествена гимнастика проведе подиум тренировка под погледа на Илиана Раева

Последни приготовления за грациите преди европейското във Варна (ВИДЕО)

Грациите от националния отбор по художествена гимнастика проведоха подиум тренировка преди стартиращото утре във Варна европейско първенство - последното голямо състезание до олимпийските игри в Токио. Националките навлизат в 37-ото издание на турнира и първо, на което страната ни е домакин, с амбиции за силно класиране.

Гимнастичките ще играят пред родна публика за първи път от две години. Подиум тренировката на индивидуалните ни представителки - Боряна Калейн и Катрин Тасева, ансамбъл-жени и ансамбъл-девойки премина с грешки, които обаче със сигурност ще бъдат изчистени.

Утрешният ден е най-важен за ансамбъла при девойките, водени от Вяра Ваташка и Цветелина Найденова, на които предстои изключително тежка програма. Момичетата играят и многобой, и финали в един ден.

"Подготвени са и се намират в много добра физическа и психическа форма. Мисля, че това няма да бъде проблем за тях", заяви президентът на родната федерация Илиана Раева.

Европейското първенство започва утре в 10:00 ч. с многобой за ансамбъл-девойки. Българските грации са със стартов №10 - последен в своя поток.