на живо

Последният аналогов герой (ВИДЕО)

Бай Ставри сменя резултата в "Овча купел" от 1969 г. и гледа смело към ерата на VAR

Последният аналогов герой (ВИДЕО)

Днес (10 април) футболният тим "Славия" става на 107 години. По този повод, няма да ви изброяваме успехите на "белите". Ще ви срещнем с един човек, който носи любовта към тима в сърцето си, но никога не сте го виждали на терена или на скамейката.

VAR дебютира и у нас. На двубоя между "Лудогорец" и "Интер" от Лига Европа системата за видеоповторения влезе в употреба за отсъждането на дузпа срещу домакините. Технологията, поляризирала мненията на експерти и фенове, се очаква да застъпи трайно в българския футбол от следващия сезон.

Доколко така наречените елитни клубове са готови за подобна стъпка е съвсем отделен въпрос. Стадион "Славия" в "Овча купел" например прие първия си мач на осветление точно преди година. А таблото на съоръжението е на повече от 50 години.

За него се грижи бай Ставри. Той е на щат към клуба от 1969 г. Оттогава неизменно е на своя пост за всеки домакински мач. Първата му работа е да нареди табелите с имената на отборите. След това проверява дали крушките светят. Накрая настройва часовника... И е време двубоят да започне.

Бай Ставри е сред последните аналогови герои в европейския футбол. Съвременен дядо Йоцо, който гледа смело към новата ера на VAR, а днес празнува 107-ата годишнина на "белите".

bTV призовава: останете си вкъщи!