на живо

Последният аналогов герой (ВИДЕО)

Бай Ставри сменя резултата в "Овча купел" от 1969 г. и гледа смело към ерата на VAR

Днес (10 април) футболният тим "Славия" става на 107 години. По този повод, няма да ви изброяваме успехите на "белите". Ще ви срещнем с един човек, който носи любовта към тима в сърцето си, но никога не сте го виждали на терена или на скамейката.

VAR дебютира и у нас. На двубоя между "Лудогорец" и "Интер" от Лига Европа системата за видеоповторения влезе в употреба за отсъждането на дузпа срещу домакините. Технологията, поляризирала мненията на експерти и фенове, се очаква да застъпи трайно в българския футбол от следващия сезон.

Доколко така наречените елитни клубове са готови за подобна стъпка е съвсем отделен въпрос. Стадион "Славия" в "Овча купел" например прие първия си мач на осветление точно преди година. А таблото на съоръжението е на повече от 50 години.

За него се грижи бай Ставри. Той е на щат към клуба от 1969 г. Оттогава неизменно е на своя пост за всеки домакински мач. Първата му работа е да нареди табелите с имената на отборите. След това проверява дали крушките светят. Накрая настройва часовника... И е време двубоят да започне.

Бай Ставри е сред последните аналогови герои в европейския футбол. Съвременен дядо Йоцо, който гледа смело към новата ера на VAR, а днес празнува 107-ата годишнина на "белите".

bTV призовава: останете си вкъщи!