на живо

Последният съперник на Григор Димитров в Задар също с COVID-19 (ВИДЕО)

Хърватинът Борна Чорич съобщи новината в социалните мрежи

Последният съперник на Григор Димитров на турнира в Задар - Борна Чорич, също е дал положителна проба за коронавирус. Хърватинът обяви новината в социалните мрежи и призова всички, с които е имал контакт да вземат мерки своевременно.

Чорич няма симптоми и се чувства добре.

"Здравейте, приятели! Исках да ви информирам, че дадох положителен тест за коронавирус. Искам да се уверя, че всички хора, с които бях в контакт в последните дни ще се тестват. Съжалявам за причиненото неудобство. Чувствам се добре и нямам симптоми. Пазете се. Много любов", написа Чорич.

В неделя вечер Григор обяви, че е дал положителна проба за коронавирус в Монако. Той приключи участието си в благотворителния демонстративен турнир "Адриа Тур" в Задар още след първия си мач в събота - загубата от Борна Чорич с 0:2 сета (1:4, 1:4).

Още тогава Димитров не се чувствал добре, но излязал на корта от уважение към публиката и всички свързани с турнира.

След края на мача Григор притесни феновете, отказвайки да се здрависа със съперника си Чорич, както и със съдията на стола.

Впоследствие световният номер 19 не излезе на корта във втория си мач - срещу 246-ия в света Педжа Кръстин, и бе заменен от местния представител Нино Сердарушич. 

След мача с Григор, Чорич игра срещу Новак Джокович и Педжа Кръстин.

Джокович ще се тества в Сърбия, а според хърватски медии освен Димитров и Чорич има още двама от "Адриа Тур", заразени с коронавирус.

След новината за положителната проба на Григор Димитров, в Задар са направени 1023 теста.