на живо

Последните стъпки: "Лудогорец" излиза срещу "Малмьо"

Гледайте мача от плейофите на Шампионската лига пряко по bTV Action от 21:30 ч. днес (18 август)!

Lap.bg

Само още 2 мача! Само още 2 добри резултата! Напрежението е достигнало своя краен предел. "Лудогорец" е на стъпка преди заветните групи в Шампионската лига!

Днес (18 август) разградчани гостуват на шведския "Малмьо", а мача може да гледате пряко по bTV Action от 21:30 ч.!

"Лудогорец" мечтае за трети път да бъде сред най-добрите тимове в Европа. "Орлите" успяха да се класират за четворките в Шампионската лига през сезони 2016/2017 и 2018/2019. И сега в Разград са зажаднели за емоции на най-високо футболно ниво!

Снимка: bTV

В редиците на българския шампион залагат на спокойствието преди мача в Швеция.

"Трябва да има точно обратното на напрежение. Ние сме спечелили своето сребро, така че се борим за златото. Рисковете са големи и ние го осъзнаваме, провалът винаги е опция, но страхът никога не трябва да бъде. Това ще чуят и играчите в съблекалнята.", заяви треньорът Дамбраускас.

Снимка: ludogorets.com

Срещу "Лудогорец" се изправя един от най-добрите шведски бойци. "Малмьо" е 24-кратен шампион на страната си. 

За последно бившият тим на Златан Ибрахимович игра в четворките на Шампионска лига през сезон 2015/2016. Тогава постигна 1 победа срещу "Шахтьор" Донецк. Най-големият успех на "Малмьо" е достигането до финал на Купата на европейските шампиони (предшественика на Шампионска лига) през далечната 1979 г. Тогава тимът губи от "Нотингам Форест".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Malmö FF (@malmo_ff)

Всъщност дебютът на шведския тим в европейските клубни турнири е срещу български отбор. През кампания 1964/1965 "Малмьо" се изправя срещу "Локомотив" София в турнира за КЕШ. Столичните "железничари" побеждават у дома с 8:3, а в реванша губят само с 0:2 и продължават напред в надпреварата.

Мачът няма да е лесен за "Лудогорец"! Но всичко може да се реши в Швеция, а за реванша след седмица в Разград да остане само "подпечатването" на визите за групите!

Гледайте "Малмьо" - "Лудогорец" пряко по bTV Action от 21:30 ч. днес (18 август)!

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com