на живо

Последното дамско "Ел Класико" постави рекорд за посещаемост

Близо 100 000 зрители заеха местата си на "Камп Ноу"

Getty Images

Мачовете между "Барселона" и "Реал" Мадрид винаги са предизвиквали страхотен интерес. Неслучайно си имат своето специфично име - "Ел Класико". Е, така е не само при големите звезди на мъжкия футбол, а и при дамите. 

Вчера (30 март) се изигра среща между "Барса" и "Реал" от четвъртфиналите на Шампионската лига при жените. И той постави рекорд за най-посетен дамски мач. Цели 91 553 зрители заеха местата си по трибуните на "Камп Ноу". 

Снимка: Getty Images

Те изгледаха как домакините победиха с 5:2 и си осигуриха продължаване напред към полуфиналите с общ резултат от двата мача 8:3. 

Досега най-посетеният мач при дамите беше финала на световното първенство през 1999 г. между САЩ и Китай. Тогава на стадион "Роуз боул" присъстваха 90 185 души.

Снимка: Getty Images

Смята се, че пред 1971 г. на стадион "Ацтека Арена" са присъствали 110 000 зрители за мач между Мексико и Дания, но той не е официален, а приятелски. 

Що се касае мъжкия футбол, за най-посетен мач се счита финала на световното първенство пред 1950 г. между Бразилия и Уругвай, когато на "Маракана" феновете са 199 854 по официални данни.