на живо

Последното видео на Марадона: Целувки, Луке! (ВИДЕО)

Смята се, че то е записано ден след операцията за премахване на хематом

Instagram

В последното заснето видео на футболната легенда Диего Марадона, той праща поздрави и целувки на своя лекар Леополдо Луке. 

Кадрите бяха разпространени от аржентинската телевизия "Cronica". Краткият клип е заснет от бившата половинка на Марадона - Вероника Охеда. Твърди се, че той е направен непосредствено след операцията за премахване на хематом от главата на Дон Диего.

"Малко съм "очукан", но всичко е наред. Знаеш, че не обичам интимниченето, но когато съм с добри хора, излизам от леговището си. Целувки, Луке! Леополдо Хасинто Луке", казва Марадона в краткия клип.

Доктор Леополдо Луке проведе последното лечение на световния шампион с Аржентина от 1986 г. Именно той се грижеше за Марадона от приемането му в болница на 3 ноември 2020 г., операцията му няколко дни по-късно, та чак до смъртта му на 25 ноември. 

Снимка: Getty Images

След кончината на великия аржентински футболист, Луке стана обект на разследване и беше обвинен в небрежност по време на процедурите, които е прилагал, за да запази живота на 60-годиштия любимец на милиони. Вече е доказано, че лекарят е фалшифицирал подписа на Марадона върху официален документ.

Снимка: Reuters