на живо

Пострадал при мелето в Пазарджик: Полицаите седяха и гледаха (ВИДЕО)

Според разследващите, футболистите на "Миньор" Перник са внесли пиротехниката в сектора за гости

bTV

Вече има задържан за участие в масовия бой в Пазарджик между футболните агитки на "Хебър" и "Миньор" по време на мача от Югозападната трета лига. Полицията продължава разпознаването на хулиганите по видеозаписи. Двама са тежко пострадали, а феновете от Перник са изкъртили десетки седалки и ограждения.

Пред камерата на bTV проговори единият от пострадалите - Янко Янков, който е уцелен от сигнална ракета в лицето. По чудо остава жив. Полицията все още не е арестувала мъжа, произвел няколко изстрела с фуния за фойерверки, макар той да е заснет във видеоклип и разпознат.

"Имаше полицаи, но те седяха и гледаха. Даже отидоха при човека, който стреля по мен, взеха му оръжието и го захвърлиха настрани. Има и снимки, има и клип. Казаха ми, че човекът се казва Чичо Пешо от Перник. Браво, чичо Пешо, голям пич си!", разказа пред bTV потърпевшият Янков.

Според разследващи, пиротехническите средства са внесени в сектора на гостуващата агитка от футболисти на "Миньор" Перник. Част от ракетите са били скрити в тъпана, с който запалянковците подкрепят любимците си на терена.

В събота, по време на срещата на стадиона в Пазарджик между местния "Хебър" и гостуващия "Миньор" Перник агитките на двата тима счупиха предпазната ограда и започнаха да се замерят с предмети. Ситуацията ескалира до ръкопашен бой и използване на пиротехника от един от феновете на "Миньор", за когото привържениците на домакините твърдят, че носи прякора Чичо Пешо.

Тагове:

@