на живо

Пострадали фенове на "Левски": Подиграха се с българите (ВИДЕО)

Всичко беше умишлено. Искаха да ни провокират, категорични са двама от най-засегнатите привърженици на "сините"

Пострадали фенове на "Левски": Подиграха се с българите (ВИДЕО)

Двама от потърпевшите привърженици на "Левски", които пътуваха до Хърватия за гостуването на "Хайдук" Сплит, споделиха, че агресията на местните запалянковци е била умишлена. Според тях целта е била провокация на българските фенове. 

Родните привърженици бяха нападнати в Задар, вследствие на което една българска кола бе опожарена, с 22-ма души аресувани. Наложи се намесата на посланика ни в Хърватия, за да бъдат освободени сънародниците ни, но по-късно 27 от тях бяха задържани на входа на стадиона в Дугополие заради употреба на алкохол.

"През целия ден преди мача имаше засади от хърватските фенове, които дебнеха малки групи от привърженици на "Левски". Нямахме абсолютно никаква закачка, дори бяхме инструктирани от местната полицията да не се разхождаме с отличителни футболни белези. И аз бях замесен в една история. Отидохме да пием кафе в 10 ч. сутринта и бяхме нападнати от група от 30 човека с маски и с подръчни материали за ръкопашен бой. Опитахме се да се разберем само с думи, но два часа по-късно те се върнаха и всичко се повтори. Бяхме ескортирани от полицията до хотела и ни помолиха да не го напускаме", разказа при завръщането си в София Агоп Каспарян.

"На входа на стадиона ни арестуваха, защото сме употребили алкохол. Никой не ни е казал, че не трябва да пием преди да влезем на стадиона. Безумно е. По цял свят продават бира даже вътре в стадиона. Според нас това си беше чиста провокация, за да ни глобят. Събрахме пари за тези, които нямаха достатъчно, за да си платят глобата. Имаше един човек, който отказа да плати, заяде се с тях, и затова го оставиха в ареста. Това си беше подигравка с българите, но ще им се върне тъпкано. Ние сме наказани без публика, но те не са. Имат 250 пропуска за реванша. Ще ги чакаме!", закани се Пламен Ангелов.