на живо

Повече от "честен" жребий (ВИДЕО)

В Люксембург съперниците се разбират една идея по-рано

Влизането на отбор от Люксембург в груповата фаза на Лига Европа е сред най-големите успехи на клубния футбол в страната. "Дюделанж" дори успя да удържи "Милан" цяло едно полувреме, допускайки минимална загуба с 0:1 като домакин.

В последно време обаче Люксембург се превръща в интересно място за провеждане на... жребий. "Честен" жребий.

Много любопитни сцени се разкриха пред тези, които решиха да наблюдават тегленето на жребиите за различните купи и за трофея при жените.

Вероятно много пъти сте чували за странни схеми за манипулиране и избиране на "приятни" съперници - машинации като незатворени докрай топки, затоплени или изстудени топки, при които тежестта е различна и др. 

В малката европейска страна обаче смятат тези варианти за отживелица и използват максимално най-лесния начин за избор на решения предварително опонент.

В социалните мрежи се надигна вълна на недоволство, след като един от хората, чиято задача е да изтегли жребия за двете купи, спокойно подбира топките. На видеото се вижда ясно как въпросният господин взима, връща и подбира топките. 

Реакцията на елитния клуб "Диферданж" не закъсня:

"Скандална сцена на днешния жребий. И то не само при жените. На 38:20 мин. във видеото точно преди изтеглянето на топката с името на нашия отбор, бе изтеглена друга, която впоследствие бе върната в урната, за да бъде взета нашата", споделиха от ръководството на отбора.

Дали въпросното теглене е нагласено или не, преценете сами: