на живо

Кабаков свири завръщането на Моуриньо в Шампионската лига

Дадоха "Тотнъм" - "Олимпиакос" на българския рефер

Getty Images

Пореден престижен наряд за Георги Кабаков. Най-високо котираният български съдия в УЕФА ще ръководи мача между "Тотнъм" и "Олимпиакос" от груповата фаза на Шампионската лига, а негови помощници ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Четвърти съдия ще бъде друг наш елитен арбитър – Никола Попов. Срещата е на 26 ноември (вторник) от 22 ч. и ще се играе в Лондон. 

Българският съдия отново застава на пътя на Жозе Моуриньо, който пое "шпорите" след уволнението на Маурисио Почетино. 

Снимка: Lap.bg

Преди година именно Георги Кабаков свири последния мач на Специалния в Шампионската лига с отбора на "Манчестър Юнайтед". Тогава "червените дяволи" загубиха с 1:2 от "Валенсия" на "Местия" в груповата фаза на турнира. Няколко дни по-късно "Юнайтед" загуби с 1:3 от "Ливърпул" във Висшата лига, което доведе до уволнението на португалския специалист.

За втори път през този сезон Кабаков получава възможността да ръководи мач от груповата фаза на Шампионската лига. В началото на октомври той свири двубоя "Реал" Мадрид - "Брюж", завършил 2:2.

В средата на миналия месец българинът бе главен съдия на европейската квалификация между Германия и Естония, спечелена с класическото 3:0 от Бундестима. Освен това на Кабаков и компания бяха поверени и три мача от световното първенство за юноши до 17 години в Бразилия.