на живо

Позиция на "Челси" след санкциите към Роман Абрамович

Клубът ще разговаря с британското правителство

Reuters

Футболен клуб "Челси" ще търси промени в лиценза, за да продължи да оперира след санкциите към собственика Роман Абрамович. 

По-рано днес всички притежавани активи на руския милиардер бяха запорирани, което направи евентуалната продажба на клуба на практика невъзможна.

"Челси" все пак е получил допълнителен лиценз да продължи да се състезава както и досега, но няма да може да продава билети и продукти от маркетинговия отрасъл.

"Футболен клуб "Челси" беше уведомен, че собственикът му Роман Абрамович е бил санкциониран от правителството на Обединеното кралство.

Снимка: Reuters

По силата на 100-процентната си собственост върху "ФК Челси" и свързани лица, футболният клуб ще бъде обект на същия режим на санкции като г-н Абрамович. Правителството на Обединеното кралство обаче издаде общ лиценз, който позволява на "Челси" да продължи определени дейности.

Ще изиграем мачовете на нашите мъжки и женски отбори днес срещу "Норич" и "Уест Хем", съответно, и възнамеряваме да участваме в дискусии с правителството на Обединеното кралство относно обхвата на лиценза. Това ще включва търсене на разрешение за промяна на лиценза, за да се позволи на клуба да работи възможно най-нормално. Ние също така ще търсим насоки от правителството на Обединеното кралство относно въздействието на тези мерки върху фондация "Челси" и нейната важна работа в нашите общности.

Клубът ще даде допълнителни детайли, когато е подходящо да го направи", написаха лондончани.

Руснакът е собственик на "сините" от 19 години. Под неговата финансова опека тимът стана шампион на Англия 5 пъти и спечелиха Шампионската лига през 2012 и 2021 г.