на живо

Познат съперник срещу Григор в Ротердам (ВИДЕО)

Мачът между българина и Истомин ще започне около 20:30 ч. наше време

Getty Images

Григор Димитров продължава със страхотното си представяне от началото на 2017 г., а следващият му съперник е добре познат. Българинът ще се изправи срещу представителя на Узбекистан Денис Истомин във втория кръг на турнира в Ротердам, Холандия.

Съперникът на Гришо поднесе една от изненадите на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, отстранявайки Новак Джокович. Това му донесе прогрес в световната ранглиста и той вече заема 76-о място. 

В първия кръг в Ротердам 30-годишният тенисист победи квалификанта от Великобритания Аляж Бедене. Григор пък се наложи над Миша Зверев с 6:7(4), 6:2, 6:4.

Димитров и Истомин са се срещали два пъти в кариерите си, като последният им мач беше именно на осминафинал в Мелбърн. Тогава родният представител постигна обрат и спря възхода на узбека след 2:6, 7:6(2), 6:2, 6:1.

Снимка: Getty Images

През 2014 г. двамата излязоха един срещу друг е през 2014 г. на "Мастърс" турнира в Шанхай. Победител отново стана българинът.

При успех Димитров може да срещне още един добре познат тенисист - Давид Гофен, с който от началото на годината се срещнаха два пъти - в Австралия и на финала на турнира в София. И в двата случая Григор победи. За целта обаче белгиецът трябва да победи Робин Хаасе.

Мачът на Димитров и Истомин е четвърти в програмата на централния корт и се очаква да започне не преди 20:30 ч. българско време. В срещата преди това ще се определи съперника на победителя.