на живо

Празненството, чакано 30 години! (ВИДЕО)

Фенове на "Ливърпул" се събраха пред "Анфийлд", за да отбележат триумфа на своите любимци

Много или малко са 30 години? Ако чакаш нова титла от футболните си любимци, безкрайно! Но когато триумфът е факт... Радостта не може да се скрие!

Веднага след последния съдийски сигнал на победата на "Челси" над "Ливърпул" с 2:1 - резултат, който направи "Ливърпул" недостижим на върха, по улиците на Града на "Бийтълс" излязоха хиляди фенове. След 30 години чакане, мърсисайдци отново станаха шампиони!

Феновете забравиха пандемията от коронавирус, заради която първенството в страната беше поставено на пауза за 3 месеца, и без задръжки се поздравяваха, прегръщаха и целуваха. 

Снимка: Getty Images

Деца и възрастни се скупчиха пред стадион "Анфийлд", за да отбележат щастливия повод. Вдигаха се наздравици, пяха се песни, палиха се факли и димки. По-предпазливите останаха в автомобилите си, откъдето развяваха знамена. 

Снимка: Getty Images

Част от привържениците бяха взели със себе си реплика на дългочакания трофей, прегръщаха го и позираха с него. 

За първи път след облекчаването на мерките заради пандемията пред "Анфийлд" се събира такава голяма тълпа. Обикновено привържениците на "Ливърпул" са дисциплинирани, като само двайсетина се появяваха, за да зърнат любимците си по време на двата мача след подновяването на първенството.

Снимка: Getty Images

Заради мерките за ограничение на COVID-19, шампионски парад тази година няма да има.