на живо

Празни трибуни? Не и ако гледате бейзбол (ВИДЕО)

В Щатите измислиха начин за предразполагане на феновете пред екраните

Бейзболът се завърна, но коронавирусът удари и по MLB (Мейджър лийг бейзбол). Почитателите на единия от четирите най-гледаеми спорта в Щатите ще трябва да се примирят с празни стадиони, липса на атмосфера и... картонени фигури на фенове. Освен ако не гледат мачовете от бейзболната лига по FOX Sports.

От този уикенд медията не само ще предава срещите с фалшив фенски шум, но и ще "запълва" трибуните с дигитални образи на запалянковци.

Всички 30 тима, състезаващи се в MLB, ще разчитат на фалшива атмосфера на фенове, която ще се пуска на самите стадиони, наред с традиционните съобщения по радиоуредбата и музикалното оформление.

FOX Sports е единствената медия, обявила намеренията си за виртуални фенове в преките предавания.

"Ние вярваме, че тълпите и показването на фенове по трибуните е част от излъчването на един мач, част от излъчването на спорта на високо ниво. Затова искахме да намерим решение на този проблем", обясни изпълнителният продуцент на медията Брад Загер.

"Не се опитваме да заблудим никого, но когато се показват кадри с "фенове", когато привържениците гледат по телевизията не искаме да се чувстват странно, а по този начин ще им дадем някаква представа за нормалност. Така те ще бъдат фокусирани върху мача, а не върху празните трибуни", добавя Загер.