на живо

Преди да навърши 90: Бърни Екълстоун приветства четвъртото си дете!

Бившият шеф на Формула 1 най-накрая стана татко на син

Instagram

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун стана татко на момче, при това само няколко месеца преди да навърши 90 години!

Швейцарското издание "Блик", близко до семейството на бизнесмена, съобщи, че съпругата му Фабиана Флоси е станала майка в обедните часове на 1 юли. Майката и бебето се чувстват добре. Синът на Екълстоун носи името Ейс.

"Раждането продължи по-малко от 25 минути. Беше лесно! Благодаря на Бог!", заяви Флоси пред изданието. Самият Екълстоун каза, че е много горд.

На 28 октомври бизнесменът ще навърши 90 години. Съпругата му е на 44 години и за нея това е първо дете. Британецът сключи брак с Флоси, която е вицепрезидент по маркетинга на Гран при на Бразилия, през 2012 г. в Швейцария.

Екълстоун има 3 дъщери от предишните си връзки. Най-голямата Дебора (от първия му брак с Айви Бамфорд) е на 65 години. От втория си брак - с модела Славица Радич, той има две дъщери, станали известни заради участието си в риалити предавания - Тамара (на 35 години) и Петра (на 31 години).

Освен това британецът е дядо на 5 внуци и има едно правнуче. 

През 2016 г. британецът се оттегли от управлението на Формула 1, след като продаде основния пакет акции на американската корпорация "Либерти Медия".

Преди дни той влезе в конфликт в шесткратния шампион Люис Хамилтън, след като пилотът заяви недоволството си към изказването му: "В повечето случаи, чернокожите са по-големи расисти от белите".