на живо

Предложили Роналдо на "Барселона" за следващия сезон?

Испански журналист твърди, че португалецът си търси нов тим

Getty Images

Испанският журналист Гилем Балаге разкри сензационна информация пред Би Би Си. Той твърди, че агентът на футболиста на "Ювентус" Кристиано Роналдо - Жорже Мендеш, е водил преговори за неговото преминаване в... "Барселона". 

Според Балаге, в "Ювентус" искат да се разделят със звездата си, тъй като пандемията от коронавирус нанесе тежки финансови загуби на клуба и не могат да покриват заплатата на португалеца, която възлиза на 23 млн. евро годишно. Така че той търси ново предизвикателство.

"Причината Кристиано Роналдо да бъде свързван с ПСЖ не е толкова заради желание на парижани да го притежават, а защото Жорже Мендеш има инструкции да се намери отбор на Роналдо. Видяхме това в последните шест месеца. Той беше свързан с "Реал" Мадрид, а от там казаха: "Никакъв шанс, той няма да се връща". Имаше слухове и за първенството на САЩ", заяви Балаге.

Роналдо премина в "Ювентус" през 2018 г. След като 3 пъти стана шампион на Англия с "Манчестър Юнайтед", а след това 2 пъти беше първенец на Испания с "Реал" Мадрид, португалецът помогна на "бианконерите" да станат първи в Серия "А" в последните 2 сезона.

След подновяването на Шампионската лига обаче тимът отпадна на осминафинал, след като не успя да отстрани "Олимпик" Лион.

В "Барселона" играе един от най-големите конкуренти на Роналдо - Лионел Меси. Все още не е ясно дали аржентинецът ще поднови договора си с каталунците.