на живо

Степан Хиндлиян: Сигурен съм, че няма да има ексцесии по трибуните

Освободените "сини" привърженици ще присъстват на мача с "Ружомберок"

Председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян заяви пред bTV, че обстановката в Словакия вече е спокойна. Вчера феновете на тима бяха нападнати от такива на полския "Краковия" и холандския "Аякс" в столицата Братислава.

"Това е втори подобен инцидент в рамките на две години. Предишният в Хърватия беше също доста тежък. Нещата стояха по подобен начин. Привържениците на "Левски" биваме атакувани от знайни и незнайни агитки и хулигански структури. Те опитват да се доказват, но не им се получава. Трябва да знаят, че с "Левски" шега не бива", заяви Хиндлиян.

Председателят на фенклуба на "сините" е категоричен, че в случая няма предварителна уговорка за бой, а атаката изцяло идва от полските и холандски ултраси, които са нападателите. Той благодари на Министерството на външните работи за действията им покрай инцидента.

Хиндлиян разкри, че е говорил с изпълнителния директор Павел Колев, за да му обясни какво се е случило: "Казахме си гледните точки и се обединихме около мнението, че честта на "Левски" трябва да се брани"

"Не смятам, че привържениците на "Ружомберок" са на подобно ниво, че да си позволят атака срещу нас. Вярвам, че и нашите хора, отишли да подкрепят тима, ще го направят по начин, по който да няма последствия за клуба, защото е изключително важно", заяви Степан Хиндлиян по повод съмненията, че "синята" агитка може да реагира на случилото се на трибуните на мача от Лига Европа.

Тагове:

@