на живо

Председателят на НКП на "Левски" Степан Хиндлиян подаде оставка

Той обяви решението си в официалния сайт на организацията

Lap.bg

Председателят на Национален клуб на привържениците (НКП) на "Левски" Степан Хиндлиян подаде оставка. Той обяви решението си в официалния сайт на организацията.

"В качеството си на Председател на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел "Клуб на привържениците на Левски" се обръщам към цялата "синя общност" със следното изявление:

Воден от своето дълбоко убеждение, че интересите на Левски и целокупната "синя общност" стоят над всякакви лични, групови, фракционерски и други частни интереси подавам своята оставка като Председател на Управителния съвет на НКП.

Това мое решение, макар и продиктувано от грозните случки, на които станахме свидетели в последните няколко месеца и най-Вече по време на мача с изкуствено създаденото творение на господстващата футболна олигархия, всъщност е израз на дълбокото ми разочарование от факта, че сред привържениците на най-Обичания български футболен клуб цари разединение, ниска мотивация и понижена активност при подкрепата на отбора.

В чл. 8 от Устава на нашата организация са записани следните основни цели: "да обединява привържениците на ПФК Левски" и "да издига авторитета на ПФК и СК "Левски" и неговите привърженици, както и да работи за отстраняване на негативните явления, петнящи името на футболния клуб и българския спорт".

Смятам, че към настоящия момент, въпреки огромните усилия, които полагаме, нито една от тези цели не е изпълнена.

Привържениците на Левски са разединени и независимо от това "кой крив, кой прав", от това разединение страда цялата "синя общност".
Отчитам като свой личен неуспех обстоятелството, че не успях да разбера до край специфичните цели, стремежи и несъгласия, които накараха една група от млади и активни левскари в лицето на фракцията "Южна Дивизия" да напуснат свещения сектор "Б" и да поемат по пътя на разделението и конфронтацията.

Поемам отговорността за това, че усилията, които положих да убедя тази група да се върне към традициите на сектор "Б" и да се влее отново в редиците на своите братя и съмишленици не дадоха резултат и към днешна дата процесите на разединение и безсмислено конфронтиране между левскарите продължават да тровят атмосферата около любимия отбор и да дават поводи за радост на неговите недоброжелатели.

Не мога да приема, че допуснахме да бъдем сочени подигравателно с пръст от хора, за които съвсем доскоро беше отредена срамната роля завистливо да въздишат и да "святкат с фотокамерите си" към разкошната, креативна, красива и интересна южна трибуна.

Щом се е стигнало до тук, значи - НЕВИННИ НЯМА.

Дошло е време, всеки да се вгледа в себе си да си отговори на няколко простички въпроси:

Какво пропуснах АЗ ЛИЧНО да направя, за да се предотврати сегашната ситуация?; Какво си спестих?;

В кой момент не дадох всичко на което съм способен и не направих нужното, за да мога с чиста съвест да кажа, че не съм отстъпил "нито крачка назад" и не съм проявил "нито капка страх" в борбата за любимия Левски?.

Когато поех поста на Председател на Управителния съвет на НКП, го направих с една единствена цел - Да дам всичко от себе си и заедно със своите съмишленици да работя всеотдайно и неуморно за изграждането на НКП като единна, могъща и функционална организация на привържениците на Левски.

Според мен, без подкрепата на всички Левскари от страната и чужбина, без единство в "сините редици" и без "задружните усилия", в които както помним от думите на нашия патрон "се корени всичко" реализацията на плана и програмата ми за постигане на горепосочените цели е невъзможна.

Предвид изложеното, на основание чл. 38, т. 3 от Устава на НКП свиквам заседание на УС на Сдружението със следния дневен ред:

Свикване на ОС на Сдружението с дневен ред:

На основание чл. 26, т.1 от Устава на НКП - Определяне на основните насоки за развитие на Сдружението;
На основание чл. 37, ал.2 - Избор на нов Председател на УС", се казва изявлението на Степан Хиндлиян, председател на УС на НКП на "Левски".

Тагове:

@